Tamara Kerssens Coaching

Over mij

Een echtscheiding is een ingrijpende periode in iemands leven. Daar kan ik uit ervaring over mee praten! Mijn ouders gingen scheiden toen ik 14 jaar oud was, 20 jaar later ging ik zelf scheiden.

Mijn naam is Tamara, ik ben geboren in 1971 en opgegroeid als jongste kind in een gezin met 2 kinderen.  Mijn ouders trouwden toen zij 18 jaar oud waren. Hun huwelijk duurde 20 jaar en hield helaas geen stand. Als puber was ik niet verrast toen mijn ouders vertelden dat ze gingen scheiden – er waren veel ruzies aan de scheiding vooraf gegaan. Heel verdrietig was ik wél! Net als de meeste kinderen had ik het liefst gezien dat mijn ouders altijd bij elkaar waren gebleven. Mijn moeder ging elders wonen en het heeft mij wel wat tijd gekost om aan de nieuwe situatie te wennen.

Heel verdrietig was ik ook toen mijn partner en ik in 2006 aan onze kinderen de boodschap moesten geven dat wij gingen scheiden. Onze kinderen waren toen 7 en 9 jaar oud. Gelukkig hebben wij altijd heel goed contact gehouden met elkaar maar ondanks dat was het een moeilijke periode in mijn leven.

Als Kindbehartiger is het mijn missie om kinderen zo goed mogelijk door de echtscheidingsperiode heen te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat niet zo zeer de echtscheiding zelf schadelijk is voor kinderen maar vooral de conflicten, slechte communicatie en strijd die ouders hebben rondom de echtscheiding. Als partners kun je scheiden, als kind niet. Een kind blijft altijd loyaal aan beide ouders en heeft recht op omgang met beide ouders.

Uit ervaring weet ik dat het voor kinderen heel fijn is om hun verhaal kwijt te kunnen bij een vertrouwenspersoon die er speciaal voor hen is. Iemand met wie ze hun gevoelens kunnen delen zonder bang te zijn dat ze iemand kwetsen. Deze plek bied ik kinderen graag!

Ik heb een praktijk aan huis in Zaanstad. Desgewenst maak ik ook gebruik van andere coachruimtes in regio Zaanstad, Landsmeer en Amsterdam. Vraag mij gerust naar de mogelijkheden!

Opleidingen:

2023 The Grief Academy, Studiedag Coachen bij Rouw

2023 Innerland, Cursus De kracht van systemisch werken

2023 Innerland, Cursus NLP Essentials

2022 The Grief Academy, Cursus Rouw bij Kinderen

2022 King Nascholing, Cursus Kinderen in de rouw, SKJ geaccrediteerd

2021 Systeem Academie, Cursus  methodiek “Een taal erbij”, SKJ geaccrediteerd

2021 Kids Inbetween, Opleiding Begeleider Parallel Ouderschap

2020 Neufeld Instituut, Cursus Hechtingsrelaties en scheiding

2020 Kids Inbetween, Opleiding Kindbehartiger, SKJ geaccrediteerd

2019 Succesvol Scheiden Nederland, Opleiding Scheidingscoach

2019 AMV-opleidingen, Training gespreksvoering met kinderen, SKJ geaccrediteerd

2019 De Stem van het kind, Training Begeleider Mattenspel, SKJ geaccrediteerd

2012 AMV-opleidingen, Opleiding Zandkasteelcoach, SKJ geaccrediteerd

2006- 2008 InHolland Academy te Amsterdam, Post HBO opleiding Speltherapie

1992 – 1995  Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam

 

Wil je meer weten over mijn werkwijze of wil je een afspraak maken voor een gratis oriënterend gesprek? Neem dan gerust contact met mij op!