Tamara Kerssens Coaching

Over mij

Een echtscheiding is een ingrijpende periode in iemands leven. Daar kan ik als ervaringsdeskundige  over mee praten! Mijn ouders gingen scheiden toen ik 14 jaar oud was, 20 jaar later ging ik zelf scheiden.

Mijn naam is Tamara, ik ben geboren in 1971 en opgegroeid in Krommenie als jongste kind in een gezin met 2 kinderen.  Mijn ouders trouwden toen zij 18 jaar oud waren. Hun huwelijk duurde 20 jaar en hield helaas geen stand. Als puber was ik niet verrast toen mijn ouders vertelden dat ze gingen scheiden – er waren veel ruzies aan de scheiding vooraf gegaan. Heel verdrietig was ik wél! Net als de meeste kinderen had ik het liefst gezien dat mijn ouders altijd bij elkaar waren gebleven. Mijn moeder ging elders wonen en het heeft mij wel wat tijd gekost om aan de nieuwe situatie te wennen.

Heel verdrietig was ik ook toen mijn partner en ik aan onze kinderen de boodschap moesten geven dat wij gingen scheiden. Onze kinderen waren toen 7 en 9 jaar oud. Gelukkig hebben wij altijd heel goed contact gehouden met elkaar maar makkelijk was het zeker niet altijd.

Na mijn scheiding heb ik 5 jaar een LAT relatie gehad met een gescheiden vader. Van dichtbij maakte ik weer mee wat een impact een echtscheiding heeft.

Inmiddels ben ik al weer 6 jaar gelukkig met mijn huidige partner waarmee ik samen woon in Krommenie. De moeder van zijn kinderen is overleden voordat wij een relatie kregen. Hierdoor ervaar ik opnieuw wat rouwen binnen een gezin betekent.

Toen ik zelf in scheiding lag, ben ik veel gaan lezen over het begeleiden van kinderen in echtscheidingssituatie. Omdat ik zelf nog lang last heb gehad van de scheiding van mijn ouders, wilde ik mijn eigen kinderen zo goed mogelijk door de moeilijke periode heen helpen. Door het lezen van literatuur en artikelen werd mijn interesse gewekt voor de Post-HBO opleiding Speltherapie. Ik heb me aangemeld voor de opleiding en deze rondde ik in 2008 met goed resultaat af d.m.v. een scriptie over kinderen in echtscheiding. In 2012 volgde ik de opleiding tot Zandkastelencoach voor extra verdieping in dit onderwerp.

Inmiddels ben ik gecertificeerd scheidingscoach bij Succesvol Scheiden Nederland.  Als kindercoach ben ik aangesloten bij De kinderen scheiden mee. 

In juni 2020 rond ik de opleiding tot Kindbehartiger bij Marieke Lips af.

Als scheidingscoach is het mijn missie om ouders én hun kinderen zo goed mogelijk door de echtscheidingsperiode heen te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat niet zo zeer de echtscheiding zelf schadelijk is voor kinderen maar vooral de conflicten, slechte communicatie en strijd die ouders hebben rondom de echtscheiding. Als partners kun je scheiden, als kind niet. Een kind blijft altijd loyaal aan beide ouders en heeft recht op omgang met beide ouders.

Het is fijn als je na een echtscheiding weer vooruit kunt kijken. Ik wil je daarbij helpen door er voor je te zijn in de periode rondom je scheiding. Zodat zowel jij als je kinderen beter door deze periode heen komen.

Wil je meer weten over mijn werkwijze of wil je een afspraak maken voor een gratis oriënterend gesprek? Neem dan gerust contact met mij op!

Ik maak voor mijn coachgesprekken gebruik van Het Coachhuis (locaties Noord-Holland) en ben daardoor flexibel in het afstemmen van een locatie bij jou in de buurt.