Tamara Kerssens CoachingOver mij

Mijn naam is Tamara, ik ben geboren in 1971 en opgegroeid als jongste kind in een gezin met 2 kinderen.  Mijn ouders trouwden toen zij 18 jaar oud waren. Hun huwelijk duurde 20 jaar en hield helaas geen stand.

Als puber was ik niet verrast toen mijn ouders vertelden dat ze gingen scheiden – er waren veel ruzies aan de scheiding vooraf gegaan. Heel verdrietig was ik wél! Net zoals de meeste kinderen had ik het liefst gezien dat mijn ouders altijd bij elkaar waren gebleven.  De scheiding van mijn ouders was voor mij heel moeilijk en het heeft mij wel wat tijd gekost om aan de nieuwe situatie te wennen.

Heel verdrietig was ik ook toen de vader van mijn kinderen en ik in 2006 aan onze kinderen de boodschap moesten geven dat wij gingen scheiden. Onze kinderen waren toen 7 en 9 jaar oud. Gelukkig hebben wij altijd heel goed contact gehouden met elkaar maar ondanks dat was het een moeilijke periode in mijn leven.

Sinds 2013 ben ik samen met mijn man. De moeder van zijn drie kinderen is overleden voordat wij een relatie kregen. Hierdoor heb ik van dichtbij mee gemaakt hoe moeilijk het voor kinderen is om een dierbare te verliezen. En hoe moeilijk het kan zijn om dan als gezinsleden goed met elkaar in verbinding te blijven.

Als Kindbehartiger is het mijn missie om kinderen zo goed mogelijk door de echtscheidingsperiode heen te helpen. Uit onderzoek is gebleken dat niet zo zeer de echtscheiding zelf schadelijk is voor kinderen maar vooral de conflicten, slechte communicatie en strijd die ouders hebben rondom de echtscheiding. Als partners kun je scheiden, als kind niet. Een kind blijft altijd loyaal aan beide ouders en moet zo vrij mogelijk kunnen bewegen tussen beiden ouders.

Als Rouwcoach wil ik er zijn voor kinderen en jongeren die een ander verlies dan een scheiding hebben mee gemaakt. Dit kan zijn ziekte/overlijden van een dierbare, verhuizing, verandering van school of het kwijtraken van een vriendschap. Mijn hulp kan worden ingezet als de ingrijpende gebeurtenis kort geleden heeft plaats gevonden maar óók als het al langere tijd geleden is.

Uit ervaring weet ik dat het voor kinderen heel fijn is om hun verhaal kwijt te kunnen bij een vertrouwenspersoon die er speciaal voor hen is. Iemand met wie ze hun gevoelens kunnen delen zonder bang te zijn dat ze iemand kwetsen. Ook weet ik uit ervaring dat het voor ouders soms moeilijk is om in goede verbinding te blijven met hun kind in een periode van rouw en verlies. Als gezinsleden elkaar in een periode van rouw goed kunnen begrijpen en elkaar kunnen ondersteunen is de kans het grootst dat iedereen binnen het gezin goed kan blijven functioneren. Ik help hier graag bij!

 

Ik heb een praktijk aan huis in Zaanstad.

Desgewenst maak ik ook gebruik van andere coachruimtes in Zaanstad Landsmeer, Amsterdam Centrum en IJburg. Vraag mij gerust naar de mogelijkheden!

 

 

Opleidingen:

2023   The Grief Academy, Cursus Rouw bij jongeren

2023   The Grief Academy, Cursus Coachen bij Rouw

2023   Innerland, Cursus De kracht van systemisch werken

2023   Innerland, Cursus NLP Essentials

2022   The Grief Academy, Cursus Rouw bij Kinderen

2022   King Nascholing, Cursus Kinderen in de rouw

2021    Systeem Academie, Cursus  methodiek “Een taal erbij”

2021    Kids Inbetween, Opleiding Begeleider Parallel Ouderschap

2020   Neufeld Instituut, Cursus Hechtingsrelaties en scheiding

2020   Kids Inbetween, Opleiding Kindbehartiger

2019    Succesvol Scheiden Nederland, Opleiding Scheidingscoach

2019   AMV-opleidingen, Training gespreksvoering met kinderen

2019   De Stem van het kind, Training Begeleider Mattenspel

2012   AMV-opleidingen, Opleiding De Kinderen Scheiden Mee

2006- 2008   InHolland Academy te Amsterdam, Post HBO opleiding Speltherapie

1992 – 1995    Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam

 

Wil je meer weten over mijn werkwijze of wil je een afspraak maken voor een gratis oriënterend gesprek? Neem dan gerust contact met mij op!