Tamara Kerssens Coaching

Waarom goede coaching tijdens een echtscheiding meer helpend is dan je verdriet verdrinken…

Waarom goede coaching tijdens een echtscheiding meer helpend is dan je verdriet verdrinken…

Het is de eerste week van januari.  Ruim 24.000 Nederlanders zijn in de ban van “Ik Pas” oftewel “Dry January”. Een maand lang geen alcohol drinken om het nieuwe jaar gezond te beginnen. Het blijkt voor veel mensen nog een behoorlijke uitdaging. Alcoholgebruik is heel gewoon in onze samenleving en overmatig gebruik ervan komt veel voor.

Alcohol wordt meestal gebruikt om positieve redenen. Voor de gezelligheid, omdat het lekker is en om te ontspannen. Er kunnen echter ook negatieve redenen zijn om te drinken, bijvoorbeeld om zorgen, stress of problemen te vergeten. Ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven, zoals een echtscheiding, kan het alcoholgebruik verergeren. Vooral mannen vluchten in drank, drugs, of seks om de pijn van een echtscheiding niet te voelen.

Zoals ook Wouter. Een ondernemer van eind 40 die in oktober contact met mij opnam. Hij en zijn vrouw Lieke waren sinds februari uit elkaar. Hij was verlaten door Lieke nadat zij verliefd was geworden op zijn beste vriend. Wouter voelde zich ontzettend boos en machteloos. Behalve zijn grote liefde was hij ook zijn beste vriend kwijtgeraakt. Hij wist zich met zichzelf geen raad. In de maanden die volgden stortte hij zich op zijn werk maar ook in de wereld van daten, feestjes en heel veel drank. Hij deed van alles om de rauwe pijn van het verlies maar niet te hoeven voelen. Totdat hij zich realiseerde dat het zo niet verder kon. Het vluchtgedrag hielp steeds maar eventjes en loste niets écht op. Dat was het moment dat hij contact met mij opnam.

Samen met Wouter ben ik aan de slag gegaan. Een belangrijke stap voor Wouter was om te erkennen dat hij midden in een rouwproces zat. Hij ging zich realiseren dat er nog veel onverwerkte boosheid en ongeloof zat waardoor hij niet aan verwerking toe kwam. Door zijn pijn en boosheid was hij niet in staat op een goede manier met Lieke om te gaan en te communiceren. Terwijl dat wél nodig was omdat ze samen 2 kinderen hebben. Dit alles belemmerde hem om nieuwe stappen vooruit te zetten.

Door de inzichten die Wouter tijdens mijn coachingssessies kreeg, heeft hij een duwtje in de rug gekregen om weer vooruit te kijken en zijn relatie met Lieke goed af te sluiten. Het contact met haar verloopt nu met veel minder pijn en stress dan voorheen. Zijn alcoholgebruik beperkt zich tot af en toe een biertje met vrienden en in plaats van te vluchten in feestjes en daten, besteedt hij veel tijd aan sporten en zijn kinderen. En daar geniet hij weer oprecht van.

Ben jij gescheiden en loop je vast in het verwerken van je emoties waardoor je het gevoel hebt niet vooruit te kunnen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op zodat we samen kunnen bekijken wat ik voor jou kan betekenen.

info@tk-coaching.nl          www.tk-coaching.nl

De gebruikte namen zijn om privacyredenen gefingeerd.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

acht − zeven =