Tamara Kerssens Coaching

Van partners naar ouders

Van partners naar ouders

Een echtscheiding brengt allerlei emoties met zich mee en kan veel stress veroorzaken. Je toekomstbeeld valt in duigen en alles wat vertrouwd was wordt anders. Niet alleen voor jou en je (ex)partner, maar zéker ook voor jullie kinderen. Als partners kunnen jullie scheiden maar jullie blijven altijd samen de ouders van jullie kinderen. Om van partnerschap naar ouderschap te gaan is het belangrijk om afscheid te nemen van de oude situatie. Dit heeft tijd nodig en gaat niet van de één op de andere dag.

Als Kindbehartiger en scheidingscoach ben ik er speciaal voor jullie en jullie kinderen tijdens de scheiding. Ook nadat de scheiding op papier “geregeld” is kan het gebeuren dat het moeilijk wordt. Ook dan ben ik er voor jullie!

Tijdens een aantal kindgesprekken kunnen kinderen de scheiding spelenderwijs verwerken, ik bied een luisterend oor en beantwoord de vragen die bij hen leven. Jij als ouder kan bij mij terecht voor een  doelgericht coachingsprogramma. Daarbij werken we er samen aan dat jij:

  • de scheiding goed kunt verwerken en weer open kunt staan voor een nieuwe toekomst
  • in je kracht blijft staan en energie hebt om leuke dingen te doen
  • herkent wat jouw communicatiestijl is en welke communicatiestijl de andere ouder hanteert
  • weet hoe je in de taal van de ander kunt communiceren en hoe je daar mee meer bereikt
  • weet hoe je uit een discussie kunt stappen en tot een compromis kunt komen
  • op een ontspannen manier kunt omgaan met de andere ouder
  • je kinderen goed kunt begeleiden tijdens de scheiding zodat zij niet te veel schade oplopen van de scheiding
  • de verschillen in de opvoedstijl van jou en die van de andere ouder accepteert

Het mooie van dit coachingsprogramma is dat je dit programma in je eentje kunt volgen. Anders dan mediation is dit niet iets wat je samen met de andere ouder hoeft te doen. Dit programma is gericht op jouw persoonlijke proces. Ik leer je dat de reactie van de andere ouder verandert als jouw acties anders worden. In positieve zin!

Ook zijn mijn coachingsprogramma’s heel goed te combineren met een mediationtraject. Een mediationtraject verloopt sneller en soepeler wanneer deze met mijn coaching gecombineerd wordt. Echtscheidingen eindigen minder vaak in een rechtszaak als mijn coaching wordt ingezet.

Wil je meer weten over mijn werkwijze of wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend oriënterend gesprek? Neem dan gerust contact met mij op!

Ik heb een eigen praktijk in Krommenie. Desgewenst maak ik ook gebruik van praktijkruimtes op andere locaties in regio Zaanstreek-Waterland en Amsterdam. Vraag mij gerust naar de mogelijkheden!