Tamara Kerssens Coaching

Van partnerschap naar ouderschap

Van partnerschap naar ouderschap

Een echtscheiding brengt allerlei emoties met zich mee en kan veel stress veroorzaken. Je toekomstbeeld valt in duigen en alles wat vertrouwd was wordt anders. Niet alleen voor jou en je (ex)partner, maar zéker ook voor jullie kinderen.

Als partners kunnen jullie scheiden maar jullie blijven altijd samen de ouders van jullie kinderen. Om van partnerschap naar ouderschap te gaan is het belangrijk om afscheid te nemen van de oude situatie. Dit heeft tijd nodig en gaat niet van de één op de andere dag.

Als Kindbehartiger en scheidingscoach ondersteun ik mijn cliënten in dit moeilijke proces van scheiden. Zowel vóór, tijdens als na de scheiding. Want in iedere fase van een scheiding veranderen je behoeften.

Ik ben aangesloten bij Succesvol Scheiden Nederland en werk met een doelgericht coachingsprogramma waarmee we er samen aan werken dat jij:

  • de scheiding goed kunt verwerken en weer open kunt staan voor een nieuwe toekomst
  • in je kracht blijft staan en energie hebt om leuke dingen te doen
  • herkent wat jouw communicatiestijl is en welke communicatiestijl de andere ouder hanteert
  • weet hoe je in de taal van de ander kunt communiceren en hoe je daar mee meer bereikt
  • weet hoe je uit een discussie kunt stappen en tot een compromis kunt komen
  • op een ontspannen manier kunt omgaan met de andere ouder
  • je kinderen goed kunt begeleiden tijdens de scheiding zodat zij niet te veel schade oplopen van de scheiding
  • de verschillen in de opvoedstijl van jou en die van de andere ouder accepteert

Het mooie van dit coachingsprogramma is dat je dit programma in je eentje kunt volgen. Anders dan mediation is dit niet iets wat je samen met de andere ouder hoeft te doen. Dit programma is gericht op jouw persoonlijke proces. Ik leer je dat de reactie van de andere ouder verandert als jouw acties anders worden. In positieve zin! De resultaten die cliënten met dit programma behalen zijn zeer succesvol.

Ook zijn mijn coachingsprogramma’s heel goed te combineren met een mediationtraject. Een mediationtraject verloopt sneller en soepeler wanneer deze met mijn coaching gecombineerd wordt. Ook eindigen echtscheidingen minder vaak in een rechtszaak als mijn coaching wordt ingezet.

 

Als kindercoach ben ik aangesloten bij De kinderen scheiden mee. Tevens heb ik in  2020 de opleiding tot Kindbehartiger afgerond. Ook ben ik gecertificeerd begeleider van het Mattenspel.

 

Wil je meer weten over mijn werkwijze of wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend oriënterend gesprek? Neem dan gerust contact met mij op!

Mijn werkgebied is regio Zaanstreek, Amsterdam en Kennemerland.