Tamara Kerssens Coaching

Van partnerschap naar ouderschap

Van partnerschap naar ouderschap

Een echtscheiding brengt allerlei emoties met zich mee en kan veel stress veroorzaken. Je toekomstbeeld valt in duigen en alles wat vertrouwd was wordt anders. Niet alleen voor jou en je (ex)partner, maar zéker ook voor jullie kinderen.

Als partners kunnen jullie scheiden maar jullie blijven altijd samen de ouders van jullie kinderen. Om van partnerschap naar ouderschap te gaan is het belangrijk om afscheid te nemen van de oude situatie. Dit heeft tijd nodig en gaat niet van de één op de andere dag.

Als Kindbehartiger en scheidingscoach ondersteun ik ouders én kinderen in dit moeilijke proces. Zowel vóór, tijdens als na de scheiding. Want in iedere fase van een scheiding veranderen je behoeften.

Met behulp van een doelgericht coachingsprogramma werken we er samen aan dat jij:

  • de scheiding goed kunt verwerken en weer open kunt staan voor een nieuwe toekomst
  • in je kracht blijft staan en energie hebt om leuke dingen te doen
  • herkent wat jouw communicatiestijl is en welke communicatiestijl de andere ouder hanteert
  • weet hoe je in de taal van de ander kunt communiceren en hoe je daar mee meer bereikt
  • weet hoe je uit een discussie kunt stappen en tot een compromis kunt komen
  • op een ontspannen manier kunt omgaan met de andere ouder
  • je kinderen goed kunt begeleiden tijdens de scheiding zodat zij niet te veel schade oplopen van de scheiding
  • de verschillen in de opvoedstijl van jou en die van de andere ouder accepteert

Het mooie van dit coachingsprogramma is dat je dit programma in je eentje kunt volgen. Anders dan mediation is dit niet iets wat je samen met de andere ouder hoeft te doen. Dit programma is gericht op jouw persoonlijke proces. Ik leer je dat de reactie van de andere ouder verandert als jouw acties anders worden. In positieve zin! De resultaten die cliënten met dit programma behalen zijn zeer succesvol.

Ook zijn mijn coachingsprogramma’s heel goed te combineren met een mediationtraject. Een mediationtraject verloopt sneller en soepeler wanneer deze met mijn coaching gecombineerd wordt. Echtscheidingen eindigen minder vaak in een rechtszaak als mijn coaching wordt ingezet.

Als Kindbehartiger ben ik er speciaal voor jullie kinderen tijdens de scheiding. Tijdens een aantal kindgesprekken kunnen kinderen de scheiding spelenderwijs verwerken, ik bied een luisterend oor en beantwoord de vragen die bij hen leven.

Wil je meer weten over mijn werkwijze of wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend oriënterend gesprek? Neem dan gerust contact met mij op!

Mijn werkgebied is regio Zaanstreek, Amsterdam en Kennemerland.