Tamara Kerssens Coaching

Vaderdag na de scheiding: 5 tips

Vaderdag na de scheiding:  5 tips

Vaderdag na de scheiding: 5 tips!

Als je gescheiden bent worden sommige dagen die je voorheen heel leuk vond ineens heel beladen en moeilijk. Feestdagen, verjaardagen maar zéker ook Vaderdag!

Ik hoor soms verhalen van gescheiden vaders die op Vaderdag hun kinderen niet bij zich hebben. Omdat het niet “hun weekend” is, of vanwege andere redenen. En ik hoor hoe moeilijk en pijnlijk dit is voor deze gescheiden vaders.

Voor mij is het zo moeilijk te begrijpen dat moeders de kinderen soms bij vaders weghouden op belangrijke dagen als deze. Belangrijke dagen, niet alleen voor vaders maar zéker ook voor kinderen. De kinderen die op school al weken bezig zijn het mooiste werkje te maken of te bedenken welke mooie kadootje ze zullen kopen. De kinderen die niets liever willen dan dat hun vader blij is en trots op ze is. Die na het weekend op school willen vertellen hoe blij hun vader was met de attenties voor Vaderdag.

Juist op dit soort dagen gaat het om de kinderen………gun je kinderen die mooie Vaderdag! En gun de andere ouder dit ook. Het is zo waardevol!

Ik geef je graag de volgende 5 tips mee;

1. Zorg dat jullie kind bij papa is op Vaderdag. Plan dit ruim van tevoren in zodat je niet kort van tevoren in een discussie belandt over “jouw” of “mijn” weekend.

2. Geef je kind een klein bedrag om iets voor papa te kopen. Als je kind te jong is om zelf naar de winkel te gaan, ga dan mee en zoek samen iets moois uit.

3. Als je het zelf te moeilijk vindt om samen met je kind iets voor papa te kopen (bijvoorbeeld omdat je het nog heel moeilijk hebt met de scheiding) kun je ook een familielid (oma, tante) vragen om samen met je kind iets te kopen.

4. Help je kind bij het maken van een knutselwerkje en zeg dat jullie er samen iets moois van gaan maken.

5. En tot slot, hoe mooi is het als je zelf ook iets voor de andere ouder koopt. Als blijk van waardering of als dank dat jullie samen de ouders zijn van jullie mooie kind. Partnerschap kan eindigen, ouderschap blijft!

Merk je aan jezelf dat je dit allemaal heel graag zou willen maar dat je het heel moeilijk vindt omdat je nog met veel negatieve gevoelens over de scheiding zit? Of ben je op zoek naar begeleiding voor jullie kinderen tijdens de scheiding? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, ik kan je hierbij helpen!

www.tk-coaching.nl info@tk-coaching.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

vijftien − 1 =