Tamara Kerssens Coaching

Moederdag na de scheiding; 5 tips

Moederdag na de scheiding; 5 tips

Als je gescheiden bent worden sommige dagen die je voorheen heel leuk vond ineens heel beladen en moeilijk. Feestdagen, verjaardagen maar zéker ook Moeder- en Vaderdag.

Ik kan me mijn eerste Moederdag als gescheiden moeder nog heel goed herinneren. Ondanks dat het niet “mijn” weekend was liet de vader van mijn kinderen onze jongens wél de hele dag bij mij zijn. Hoe waardevol dit voor mij was, spreekt wel uit het feit dat ik me dit 17 jaar later nog herinner………

De dag was anders dan de Moederdagen in de jaren daarvoor. Natuurlijk. Niet meer als gezin samen. Maar hoe fijn was het dat de kinderen mij – net als al die andere jaren – ‘s morgens vroeg verrasten met een ontbijtje, een bosje bloemen die ze samen met hun vader voor mij hadden gekocht en zelfgemaakte knutselwerkjes. Hun trotse gezichtjes en mijn moederhart dat overstroomde van liefde voor hen. ‘s Middags met zijn drietjes naar oma om ook háár in het zonnetje te zetten.

Voor mij is het zo moeilijk te begrijpen dat ex-partners de kinderen soms bij de andere ouder weghouden op belangrijke dagen als deze. Belangrijke dagen, niet alleen voor vaders en moeders maar zéker ook voor kinderen. De kinderen die op school al weken bezig zijn het mooiste werkje te maken of te bedenken welke mooi kadootje ze zullen kopen. De kinderen die niets liever willen dan dat hun ouders blij zijn en trots op hen. Die na het weekend op school willen vertellen hoe blij hun vader of moeder was met de attenties voor Vader- of Moederdag.

Juist op dit soort dagen gaat het om de kinderen………gun je kinderen die mooie Vader- of Moederdag! En gun de andere ouder dit ook. Het is zo waardevol!

Ik geef je graag de volgende 5 tips mee;

  • Zorg dat je kind bij mama is op Moederdag en bij papa op Vaderdag. Plan dit ruim van tevoren in zodat je niet kort van tevoren in een discussie belandt over “jouw” of  “mijn” weekend.
  • Geef je kind een klein bedrag om iets voor de andere ouder te kopen. Als je kind te jong is om zelf naar de winkel te gaan, ga dan mee en zoek samen iets moois uit.
  • Als je het zelf te moeilijk vindt om samen met je kind iets voor de andere ouder te kopen (bijvoorbeeld omdat je het nog heel moeilijk hebt met de scheiding) kun je ook een familielid (oma, tante) vragen om samen met je kind iets te kopen voor de andere ouder.
  • Help je kind bij het maken van een knutselwerkje en zeg dat jullie er samen iets moois van gaan maken.
  • En tot slot, hoe mooi is het als je zelf ook iets voor de andere ouder koopt. Als blijk van waardering of als dank dat jullie samen de ouders zijn van jullie mooie kind. Partnerschap kan eindigen, ouderschap blijft!

Merk je aan jezelf dat je dit allemaal heel graag zou willen maar dat je het heel moeilijk vindt omdat je nog met veel negatieve gevoelens over de scheiding zit? Of ben je op zoek naar begeleiding voor jullie kinderen tijdens de scheiding? Neem dan vrijblijvend contact met mij op, ik kan je hierbij helpen!   www.tk-coaching.nl      info@tk-coaching.nl