Tamara Kerssens Coaching

Energievretende boosheid na een scheiding

Energievretende boosheid na een scheiding

Energievretende boosheid na een scheiding.

 

Aan het begin van een liefdesrelatie is er veel verliefdheid. Je voelt je gelukkig en de hele wereld mag het weten. Je hebt veel energie en enthousiasme, de energieën van jou en de ander smelten als het ware samen. Dat geeft een gevoel van diepe verbondenheid.

Op het moment dat twee mensen gaan scheiden is diezelfde energie nodig om los te komen van elkaar. Deze energie komt vaak in de vorm van ruzie, boosheid en ongemak. Mensen raken gefrustreerd of gaan redenen bedenken om hun keuze om uit elkaar te gaan te rechtvaardigen. Daarbij is boosheid voor veel mensen makkelijker om te voelen dan verdriet. Niemand wil pijn en verdriet voelen. Toch zul je door het verdriet heen moeten gaan om goed te kunnen rouwen. Pas als je goed gerouwd hebt – hoe moeilijk ook – kun je weer verder met je leven.

Soms gebeurt het dat mensen na hun scheiding blijven hangen in hun boosheid. Om niet aan het verdriet te hoeven toegeven. In lichte vorm kan boosheid effectief zijn. Het kan energie geven om dingen voor elkaar te krijgen. Als boosheid echter gaat overheersen, kost het juist heel veel energie. De energie die in je boosheid gaat zitten kun je dan niet meer gebruiken voor andere belangrijke dingen, zoals je werk, contact met vrienden en een goede relatie met je kind(eren). Als boosheid gaat overheersen werkt het vernietigend, voor jezelf en voor je omgeving.

Herken je dit? Worstel je met gevoelens van boosheid rondom je scheiding en wil je hier graag vanaf zodat je weer energie krijgt voor jezelf, je kind(eren), je werk en andere belangrijke dingen in je leven? Stuur mij dan een privé bericht en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × 2 =